torsdag 16 juni 2011

En bekännelse...

Undrar om det finns någon preskribtionstid på "brott" mot sina grannar?
Hur som helst så är det dags att bekänna färg.

Jag har flyttat mycket i mina dagar och jag kommer inte att avslöja vart följande händelse ägde rum.
De som känner mig väl vet att jag älskar att klippa med min sekatör. Jag brukar kalla mig Sekatör-Happy istället för Trigger-Happy (skjutglad på svenska). Det är många grenar och växter som fått sätta livet till under åren. Har egentligen ingen större koll på när och hur buskar mm ska trimmas, jag bara "gör".

Nu till själva "brottet".
Där jag bodde hade vi en rabatt utanför fönstret på andra sidan gatan. Där växte ett par låga buskar och mitt i dessa stod ett ynkligt spensligt äppelträd. Dess typ enda gren hängde ut över gatan och det störde mig.
Så vips en dag föll detta träd offer för sekatörmarodören Jessie. Nöjd och glad skänkte jag det inte någon mer tanke förrän ett par veckor senare. Då jag sitter och fikar med en granne frågar hon mig om jag vet vem som klippt ner min grannes äppelträd. Då min insats redan är långt borta i mitt avlägsna minne fattade jag inte alls vad hon pratade om.

Det visade sig att det var min granne vägg i vägg och hon var tydligen helt knäckt och under isen pga denna händelse. Hon och hennes man hade tagit över sitt hus från hennes föräldrar och bland de sista hennes föräldrar gjorde innan de dog var att plantera ett äppelträd.
Oopppss.....
Till saken hör att mannen i familjen ville promt ha reda på vem som var den skyldiga.
Ett par dagar före eller efter min "insats" hade slänten nedaför trimmats av kommunens män och gissa om jag blev lite spak när min fikagranne berättade att mannen ringt till kommunen för att få tag i en syndabock.

För er kära vänner erkänner jag nu min synd men jag erkänner också att jag höll väldigt tyst om min trimmningsiver.
Så innan du klipper till tänk en extra gång kanske borde vara sensmoralen i denna historia men om man kallas FF av sin man (Fort & Fel) kanske ni anar att jag inte lärt mig ett dugg av denna läxa.


1 kommentar:

  1. Haha underbart! Själv skulle jag tvinga min kompis att köra bil här på våran grusväg "för det är inte alls svårt". Slutade med att vi backade över ett äppelträd. Det vek sig helt och låg under bilen. Vi har kvar det fortfarande, men det har bara grenar på ena sidan :P
    KRAM

    SvaraRadera