söndag 17 juli 2011

Gottgörelse

Idag har jag tagit igen gårdagens vilopaus med att försöka reparera vår illa tilltygade gräsmatta.
Den är verkligen extremt ful! Började med att klippa eländet.
Förmodligen är det alldeles för sent på säsongen men har idag dessutom krattat ut 400 liter toppdress och fullt igen håligheter med 200 liter jord. Tröstar mig med att den i alla fall inte kan bli fulare om nu inte denna åtgärd skulle ha någon större verkan.

Hur gör man för att få bort allt skit som växer i mattan? Har försökt med ogräsmedel men det funkar inget vidare. Ok, ogräset dör men även mattan....
Första året köpte jag en fin lite pumpflaska som skulle vara så effektiv. Jag gick runt hela gräsmattan och sprutade så fint på allt som skulle dö. Problemet var bara att jag inte märkt att skiten läckte! Resultatet blev alltså fläckvis ogräsdöd med ett slingrande brunt spår mellan varje fläck... Inte vidare snyggt.
I år har det dessutom (förutom maskrosor) börjat växa något riktigt jobbigt ogräs. Har försökt att rensa bort dem men de har ett grymt rotsystem och en jordklump i storlek av en tennisboll följer med upp!
Jag går på ättiksspriten igen tänkte jag och läser innan till på flaskan: Behöver ej spädas.
Sagt och gjort jag häller ut dunken på det mes infekterade området. Visst dog ogräset men allt runtomkring också. Inte nog med att jag har en massa ogräs i mattan så har jag dessutom tagit död på en stor del av den.

Där av denna sista smörjelse. Blir det inte bättre nu så blir det rullgräsmatta eller asfalt nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar