Jag är väl inte den enda som kollat på Anna Skippers: Du är vad du äter? Kollade in det förra gången jag stod på crosstrainern. Bra motivationsprogram. Det sägs en hel del bra saker men jag kan tycka att en del är överdrivet.
Det är så mycket vi stoppar i oss som är "farligt". Det varnas än för det ena än för det andra.
Som jag tidigare varit inne på så är den bästa "bantningskuren": Sunt förnuft och att dricka vatten.
Det skrivs ingenting om det för det tjänar man inga pengar på. Att äta rätt och dricka vatten.
Jag har vänner som blivit varnade av läkare för att fortsätta med t ex LCHF (Low Calorie High Fat) för att deras kolesterolvärden skjutit i höjden. Det skall tilläggas att de gått ner i vikt men till priset av dåliga värden.
Flera dietister skriker i högan sky om just farorna med glutamat som finns i t ex aromatkryddan och mycket asiatisk mat.
Läste dock ett intressant inlägg i Elle här om dagen om en tjej som bott i Japan ett par år.
Hon skriver om just detta och det faktum att någon måste missat att berätta detta för japaner och kineser...
De äter en sju helsikes massa ris och en massa glutamat!
Hur många 100-kilos asiater har du sett på sistone? Och är det kanske glutamaten som gör att de är så rynkiga att de bara ser ut som de är 120 bast hela seniorbunten?
Hmmm, tål att tänkas på.
Jag brukar äta ett kokt ägg när jag blir lite små sugen på kvällen eller är lite hungrig innan lunch.
Då tar jag fram min Aromatkrydda, ser mig om kring, skrynklar ihop ansiktet till min fulaste min och skrattar mitt häxskratt och kryddar mitt ägg med det farliga giftgula stoftet.
Snacka om Glutamat obstinat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar